Försäkring för glasögon

Det är lätt hänt att man gör sig av med eller råkar skada sina glasögon. De är ömtåliga och är ständigt med i det vardagliga livet så de utsätts för påfrestningar och risker hela tiden. Samtidigt kan de vara dyra och en investering man tänkt ha i ett flertal år.

Därför erbjuder många optiker sina kunder att teckna en försäkring för glasögonen som de köper. Dessa kan naturligtvis ha olika villkor och priser. Det är smart att noga gå igenom och kontrollera dessa först innan man tecknar försäkringen. I vissa fall kanske en hemförsäkring ger ungefär samma skydd och gör därmed den extra försäkringen onödig.

Lägre självrisk

Många optiker har dock försäkringar med lägre självrisk för glasögonen och med ersättning för alla möjliga eventuella skador, vilket kanske inte en hemförsäkring ger.

En del av optikerbutikerna erbjuder sina kunder möjligheten att byta glasögonen inom en viss tid om de inte är nöjda med dem. Detta gäller naturligtvis alla i de fall något har gått fel med själva glasen och styrkan.

Vissa byter dem dock också bara för att man inte känner sig bekväm med utseendet på bågarna. Man kanske har ångrat sitt färgval eller så.