Glasögonhållare

Det finns särskilda glasögonhållare som kan fästas på badrumsspegeln, på ett skrivbord eller var man nu kan tänkas vilja ha dem.

De finns i en massa olika varianter, såsom prylar som närmast ser ut som en prydnadssak eller mer specialanpassade för att hålla tag i glasögonen och se till att de sitter fast ordentligt och inte kan ramla ner. Vissa hållare är konstruerade för att hålla flera par och vissa är för ett enda. Det finns också disktreta hållare som är tänkta att fästa på ett klädesplagg, och som man hänger glasögonen i.

Dessa finns i smyckesliknande varianter och sådana som mest är praktiska. En del företag sätter sin logotyp på en sådan här hållare och använder det som reklampryl som delas ut till kunder och besökare.

Till bilen

I bilen kan det vara bra att ha en hållare där till exempel solglasögonen kan finnas tillgängliga på ett enkelt sätt. I många bilar finns detta som en del av inredningen, men det finns också ett flertal andra lösningar. Till exempel en hållare att sätta på instrumentbrädan eller på solskyddet uppe vid vindrutan.