Dygnet runt linser

Den typ av dygnet runt linser som används idag är mycket avancerade. De släpper igenom mer syre till ögat än någon annan typ av linser och kan därmed bäras dygnet runt i upp till trettio dagar.

Det kan skilja lite i hur lång tid de kan användas beroende på modell och användarens egna förutsättningar. När användningstiden gått ut så byts linserna helt enkelt och ingen skötsel krävs under tiden de bärs. Det kan dock vara smart att ha ett etui att lägga linserna i om något oförutsett händer som gör att man tillfälligt vill ta ut linserna.

Styrkor

Även dygnet runt linser finns i princip alla olika styrkor och utföranden och kan bäras av de flesta med synfel.

Sova med linserna

Om man vill kunna använda linserna alltid så måste man välja just den typen av lins som är utformad för det. Att sova med vanliga linser i ögonen mer än någon enstaka gång då och då kan leda till allvarliga komplikationer. Problemet är att ögonen inte får den mängd syre som de behöver.

Man brukar rekommendera att man åtminstone har en timmes tid varje dag som man har ögonen öppna och utan att ha linserna i. Detta är alltså inget man behöver bekymra sig över när de gäller dygnet runt linser då de släpper igenom så mycket syre att ögat inte tar skada av användningen.