Glasögonfodral

Vad det gäller glasögonfodral så verkar det endast vara fantasin som begränsar hur de kan vara utformade.

Det finns allt från hemmatillverkade, virkade varianter till dyra vackra märkesfodral i exklusiva material.

De kan vara små och enkla eller kanske utformade som en liten väska. En del har ett band fäst i dem så att man kan hänga dem om halsen och därmed alltid ha med sig sina glasögon, samtidigt som de är skyddade. Det finns även glasögonfodral med särskilt utrymme att förvara kontaktlinser i.

Undvik repor

Oavsett vilken typ av glasögon man har valt så är de ömtåliga och behöver förvaras på ett säkert sätt för att inte repas eller gå sönder. Detta innebär att det är en bra idé att investera i ett stadigt och tätslutande fodral.

För att minimera risken att fodralet inte finns tillgängligt när det behövs, så kan det vara smart att ha flera och placera ut dem på platser man brukar ta av sig glasögonen. Det kan vara bra att tänka på att ett fodral i en stark färg är lättare att hitta när man råkat förlägga det.

Om man har flera olika glasögon så underlättar det att ha olika fodral till dem så att man vet vilka det är man får fatt i utan att behöva öppna och kontrollera.

Mjuka glasögonfodral är vanliga och tar inte så stor plats i en väska eller så, men de är knappast det säkraste alternativet för glasögonen. Varken vad gäller skydd mot slag och stötar, eller vad gäller skydd mot damm och smuts eftersom de inte sluter tätt.

Ofta är det ett mjukt fodral som medföljer när man köper sina glasögon, men alla optiker erbjuder flera olika alternativ vad gäller fodral, beroende på vilket behov man har.